Pages

Friday, 30 December 2011

detik 2012

salam semua...

hye guys...2011 dh nk abis dh...tgl beberapa jam je lg kn...so, aq arap smua memory yg baek dan buruk yg telah berlalu selama ini, kite jdikan 1 kenangan yg terindah dlm idup kite...mulakan azam baru agar azam2 yg xdpt dipenuhi taun ni, bleh update utk next plak yea..hehehhe





aq ase bykkk sgt memory taun ni yg xdpt dilupakan..tmbh2 lg aq dh msuk taun last pengajian kn...segala memory taun nii, aq hargaiii sgt2....ade yg manis..ade yg pahit...aq anggap ia 1 ujian dlm idup..biase laa kn..dlm idup ni, x menentu..kdg2 kite jatuh, kdg2 kite boleh naik...kdg2 kite happy, kdg2 kite bleh sdih jgak...so, sbg manusia, kite kna hargai ape yg telah berlaku spnjg idup nii...





aq arap blog aq jgak dpt diseimbangkn...nk jgak dpt blog yg up to date kn...6t ade msa nk edit blog plak..nak jd yg simple but comey to see...hehhehe...aq ltakkn serba sdikt pic yg aq edit...yelaaaa....tgok2 gmbr yg lpas..pas 2 bru terigat mcm2 yg dh berlaku upenye taun ni kn....lgpom aq bru jew mng 1 contest super hot giveaway by sipurple violet...aq mng lens laa...tp yg mslhnye aq x pkai comtact lens..hehee...tp xpe laaa..bertuanh jgak blog aq ni erkk...dpt jgak adiah...ni merupakan kali ke 3 arr aq dpt adiah dr bloger2 yg comey....hihi..yg ari 2..dpt first..yg slpa tuee plak, ade 1 contest tuee aq xtaw pom aq mng kn..tgok2 dh lpas dh tarikh utuk tuntut adiah, so, rugilaa  nk wt cmne bz sgt ari 2 nk bkk blog..hihi..skunk ni giveaway plak..mng lgii...syokkkk gilerrr...hehhehehe





ape2 pom...aq arap taun yg bru akan dtg ni memberi byk hikmah dlm idup ku 6t..aq arap smua dluar sna pom dpt merasainya...smoga korang smua berjaya penuhi smua azam taun nii..dan akan memulakan azam yg baru dgn lebih baek lgi,,....

so, setakat ni sje dlu yea....segala kesalahan atau kesilapan yg aq lakukan selama ini samada secara lgsg atau x lgsg, aq mohon berjuta-juta kemaafan semua yea....dri hjg rambut hgga hjg kaki....muahhhhhhhhhhhhhh...love u alls....

daaaaaaaaaaaaaa......................

peraduan blog tercantik

salam semua..

wauuuu..nk msuk taun baru dh upenye..
so, sblum taun 2011 melabuh tirai..arini aq nk ajak korang join 1 contest yg sgttttttttttttt menarik punyer laa....gerenti syok punyer adiah utk di menangi taw..


klik banner utk join yeaa kwn2...
seronok laaa..jom laaa join...aq nk sgt mng peraduan nii...
bestttt arrr adiah utk dimenangi taw...
so, korang smua bleh laaa nk edit blog kasi cun melecun laa..
6t dpt mng taw..

so, aq nk tag

ok..setakat itu sje..arap korang smua join yea...

daaaaaaaaaaaa....................


end year mega giveaway

salam semua...

nk adiah utk akhir taun x??
so let join 1 giveaway yg sgt mnarik sbb ade byk adiah..hehehe


ape laagii..nk join sila klik banner kt ats yea kawan2....
jgn membuang msa lgii..jom join..tarikh pom nk abis dh nii
hehhehe...


daaaaaaaaaa..........

Sunday, 25 December 2011

Aku Dan Kekasihku

salam semua...



kali ni aq nak kongsikan tentang KEKASIH aq..(aq taip huruf besar tu sebab aq terlampau sayang sangat kat DIA! ). penyayang sifatnya. betul ni, aq tak tipu punya! pure cintalah nak dikategorikan tu. apa taknya, masa aq susah, minta tolong sajalah pada DIA. Pasti akan datang bantuan . Bila aq susah hati, boleh terus ngadu kat DIA -> direct! perggghhhh!!!

Yang bestnya tu, bila aq ngadu kt DIA, terasa peace aje. for surelah....KEKASIH, kan? Ish! beruntung betul dpat KEKASIH camni...tak pernah nak sakitkan hati aq..

Bila2 masa aje aq boleh contact DIA. Yang seronok tu, sbb memang betul2 rasa DIA tu dekat kat hati ni! yela, cinta punya psal, kan?

DIA tak kisah pun kalau aq tak ingat kat DIA. Tapi rugilah aq. sebab , kalau aq ingat & contact je DIA, sure mcm2 laa yg aq dapat. tak kiralah, material ke..spiritual ke...ermm memang kekasih sejatilah tu! bila aq rindu kat DIA, baca je surat2 yg DIA bagi tu...macam2 nashat ada dalam tu...siap bagi contoh lagi nak suruh aq faham

Sebelum ni, aq pernah gak frust. memang sedih giler laa msa tu. yela, cinta bagai nak rak, tba2 clash gitu aje. tapi KEKASIH aq yg ni lain, DIA tak kisah pun dgn cerita frust aq tu..siap bagi semangat lagi. DIA xde jeles pun..

Cuma aq je yg jeles dgn DIA. Memang ramai yg jatuh cinta dekat DIA. So, aq pun kenalah usaha betul2. kata orang putih ~when you give, you get back~

So, kalau aq usaha lebih ckit, aq dapat lebih la, kan? KEKASIH aq ni baik sgt2. perfect! tu yg kadang2 aq tgh2 malam...3-4 pagi tu pun, kalau aq terjaga, aq sure akan contact DIA. Rindu aaaa!!! sebenarnya, KEKASIH aq ni kaya..milionaire...bilionaire..dan ntah apa2 naire lagi...tu yg pemurah sgt tu. semua keperluan hidup aq, DIA yg support...percaya tak?

Free of charge...tapi aq tak sedap hati laa..mestilah kena hargai apa yg DIA bagi tu kan?? mak aq kata. kalau orang dh bagi, suke ke tak suke, amik je la...pas tu pandai2 laa membalas budi..tu yg buat aq sanggup berkorban apa shj...cheewahh!!

malu laa sebenarnya nak ckp ni...

ermm...aq sebenarnya belum pernah jumpa DIA lagi pun. belum bersedia laa...tapi KEKASIH aq ni dh janji, satu hari nanti, mesti jumpa. sekarang ni menghitung hari laa aq nii. tapi kecut perut gak!! takuuutt!! aq mesti prepare awal-awal...

Daripada surat2 DIA yg ada tu, aq tahu laa apa yg DIA suka, apa yg DIA tak suka. mestilah aq nak buat apa yg DIA suka, jadi , DIA tambah2 sayang laa kat aq, kan? takpe laa, berkorban sekarang, sbb DIA dh janji, sapa2 yg DIA syg, DIA bagi hadiah special yg aq tak pernah terfikir pun!!

ish!! rindu sgt dah ni!!


Kekasih.. Aku berjanji, aku akan pertahankan cinta suci ini..
Walau nyawa digalang ganti, menggadaikan cinta teragung ini..
Tidak sama sekali..
Walaupun tak pernah berjumpa, aku tetap bahagia..
Itulah kekasihku.. Allah SWT.. cinta teragungku!


p/s : sekadar ingin berkongsi satu artikel yg menyeronokkan utk dibaca yg mempunyai makna tersirat di sebaliknya..sama2 laa kita memahaminya dan utk disebarkan kpd semua...thanks all!!



daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................

Saturday, 24 December 2011

super hot giveaway by azrafah and katie

salam semua....

wauuuu....lamanye x update entry utk GA...so.., arini tertgok plak 1 GA alang2 duk terjah blog korang smua kn..hihihi..almaklum laa skunk..bz sgt3..kalah menteri kt malaysia ni kot...hehhehe
xpe3...korang jgn risau, ade gak msa utk korang 6t erkk..hihi..so, arini aq nk ajak korang join 1 GA nii, x susah pom, buat entry cmni jew...x mintak bnda2 yg pelik pom kn..simple jew....


tekan banner utk join yea...atupun tekan sini..
mudah jew GA ni tw x..so ape lg..jom join rmai2
lgpom tarikh tutup nk dekat dh niii...
arap2 dpt yea..hehehhe
hadiah pom mnarik jgak tw...dh follow smua dh sponsor2 utk GA nii...


daaaaaaaaaaaaa....................

Friday, 9 December 2011

first time menang contest!!

salam semua...

wauuuuuuuu...lamanye x update blog..sorry yea smua readers..almaklum laa..skunk aq duk ostel, line x elok sgt..so..sush laa nk update ape2..lgpom skunk musim bz arr..kjap2 asgmnt..kjap2 test..ahad ni ade test plak, smpat jgak aq update blog..ini pom kes teruja sgt2...hehehhe

tujuan asl bkk lptp nk bkk note dlm powerpoint..ermm kjap arr..on9 fb kjap..tup2 ternmpk mcg plak..bkk laa..tgok2 azne mohd yusuf mcg..sape ni??? hehhehe...rupa2nye aq menang contest dri mizs azney...die pom suh aq bkk link nii....pemenang lovely contest...hehhee..teruja sgt2 sbb first time aq menang contest...cuti sem yg ari 2..aq punyer giler update contest..biase laa cuti2 kn...dlm byk2 contest yg aq join..alhamdulilah mng jgak 1 contest..contest yg len smunye msih syp..xpe laaa..mybe bkn msanye lg kot..tp seronok jgak mng contest cmni erkk..hihihi

so kpd blogger diluar yg bru mcm aq nii..cpt2 laa join contest kalu nk kenal nga rmai blogger2 yg len..bertuah punyer pic yg aq hantar erkk..mng jgak...trima kasih kpd mizs azney kerana telah memilih aq sbg pemenang yg pertama dlm contest die..len kali ajak laa aq join lg yea..hehehhe..gila2 contest n GA...

ok laa setakat ni je laa dlu..aq nk smbg  baca note plak..aduyaiiii x bca ape2 pom lg nii..stressssssssssss...hahahahhaa....lbih2 lgi tgok gary oppa dlm running man..buat aq jd lebih stress...hehehhehe

daaaaaaaaaaaaaaaaa.............

Saturday, 26 November 2011

salam maalhijrah

salam semua...





selamat taun baru semua sy ucapkan kpd smua...slamat dtg taun 1433 hijrah..semoga taun yg bru ini memberi seribu rahmat kpd kita semua dlm menjalani kehidupan seharian. mulakan hari2 anda dengan perkara yg berfaedah..bru jew selesai aq menonton rancangan ditv3 iaitu sebelum 5 perkara lakonan hebat fauzi nawawi...cerita ini byk menginsafkan kita semua supaya saling ingat-mengingati semasa hidup di dunia..kita banyak melakukan kesilapan semasa berada di dunia..sma2 lah kita fikirkan apa yg telah kita lakukan di dunia ini..supaya kelak kita mendapat balasan yg setimpal dgn ape yg telah kita lakukan..sesal dahulu pendapatan..sesal kemudian tiada gunanye..




tinggalkan semua keburukan yg lepas, mulakan taun baru dengan azam yg baru supaya kita sama2 sedar, hidup ini hanya sementara sahaja....apa2 pom, saya ucapkan salam maalhijrah 1433H kepada semua...alang2 duk update psal maalhijrah, ape kata kita dgrkn sebuah lagu sebagai halwa telinga...hehhehe
selamat mendengar yea semua....

video


daaaaaaaaaaaaaaa.......................

Monday, 14 November 2011

giveaway my granny square

salam semua...

alang2 dh msuk sem bru..sebelum asgmnt bertimbun2..jom join giveaway nk...hehhehe



tekan banner utk join yeaaa kwn2..
tarikh tutp..20 november 2011 yea...igt taw..
jom join rmai2...



daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................

Saturday, 12 November 2011

update pabila borink

salam semua......


xde motif sebenarnye nk update mlm nii..sje2 jew nk tulis sempena cuti yg nk abis dh..huhuhu..esk nk blik kampus dh, so susah dh nk update blog..phm2 jelaa, line kt sna mcm siput...huhu






so....di mlm yg heni ini...ku menulis jgak...
wauuuuuu byk gler aq join dlm blog nii upe-upenye (sempat aq jenguk2 blogku xd sblm wt post nii..hihi)..contest laaa..segmen laaa...giveaway laaa..mcm2 laaa..aq ase lebih kurang 12 post psal bnda ni sje..hehehe...xpenah2 dibuat org agaknye..kih3..
bkn ape..aq borink cuti2 kn..so, join laa ape2 pom..relax jew pom, bkn gna tenaga sgt kn...
esk aq berangkat ke istana ku dh,..hampir seminggu dh kutinggalnye bersendirian disana..kecian my room..hehehe
welcome back usm...ku dh msuk sem 6 dh..insyaAllah sem last dh...arap2 bleh wt yg terbaik utk sem nii..chaiyok3 yana...
setakat 2 jew kot mlm nii..mataku pom asyik gatal2 jew...hurmmm tanda2 dh agaknye kn..
k laaa.....


daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................

Thursday, 10 November 2011

"sweet memories contest by mimie"

salam semua....

jom join  1 contest lg..hehehe


tekan banner utk join yeaa...


utk contest kali nii..aq terjumpa 1 pic yg terbaru jgak laa..yg memberi seribu makna bagiku..

pic nii memang memberi makna yg tersendiri kepadaku...nii merupakan kali pertama aq posting kt wad bersalin...saat ini laaa yg aq x dpt lupakan kerana inilah pengalaman pertama seumur hidupku melihat org bersalin secara live depan mata sendiri plak 2, bahkan yg bersalin secara ceaseraen atau melalui pembedahan jgak....dan aq jgak menbersihkan dgn sendiri bayi yg bru dilahirkan tersebut..sungguh2 terpersona dan kagum dgn ape yg berlaku di dunia..ia membuatkan aq tersedar dri mimpi...bahawasanya ibu betol2 berharga utkku sanjungi dan sayangi hingga akhir hayar..betapa susahnya utk melahirkan  seorang bayi ke dunia ini..hanya Allah yg mengetahui...

pic nii byk memberi kesedaran kpdku....




tarikh tutup :
18/11/2011 sebelum jam 5 ptg

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................

contest awesome by blog fyda deon

salam semua....

wauuuuuu ad 1 lg contest yg menarik minatku utk join nye...hehheheh
jom terjah 


nk join tekan banner yeaa....

utk segmen nii aq sediakan 1 pic bersama quote yg aq rasakn benar2 mempunyai pengertian yg tersurat dan tersirat yg memerlukan pemahaman yg tinggi dri pelbagai perspektif korang 

jangan mencintai seseorang setinggi langit kerana langit boleh runtuh....
jangan mencintai seseorang sedalam lautan  kerana lautan boleh surut....
jangan mencintai seseorang sebesar dunia kerana dunia boleh hancur....
cukuplah mencintai seseorang sehujung kuku
walau kecil, walau selalu dipotong, ia akan selalu tumbuh...


aq tag:


tarikh tutup:
31/12/2011 yeaaa.....

jom join ramai2....


daaaaaaaaaaaaaaaaaa...............

segmen final hope santai blogger

salam semua....

sempena cuti yg msih tggal bbrp ari lg, jom join 1 lggiiiiiii segmen..hehehhe
meluangkan msa utk blogwalking...



klik banner utk join yeaa...

utk segmen nii:
sy punyer url http://kakitanganmengarut.blogspot.com....
sy pilih url mybe ad byk sbb laaa...first, dunia blogging dunia yg bru lg utk sy yg msih mentah...hehehe..lpas 2., relax2 jew nk wt blog nii..tba2 kuar 1 idea, kakitanganmengarut...blog niii xla mengarut sgt tp kakitangan sy nii suke menulis pelbagai bntuk crite..xkisah laa sedih ke, happy ke..sbb mencoret sesuatu membuatkan sy tenang..sekurang2nye wlpom sy sedih, tangan sy byk membantu sy utk menulis something yg berguna...

sy tag: 


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................

gilaxx tambah follower

salam semua...

jom join 1 segment : gilaxx tambah follower..
hehehhe..

klik banner utk join yeaa....
meluangkan masa utk blogwalking sementara cuti yg tinggal 2 3 ari jew lagiiiii
hehehehe
 tarikh tutup :
11/11/2011
10.00 malam yeaaa....


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................


contest manja : lovely couple

salam semua....

wauuu lwt mlm dh upenye tp msih sempat nk join 1 lg contest nii..
hehehhe..arap2 mng yea...kalu kwn2 nk join jgak ..jom laaa...


klik jew banner utk join yeaaa....
mudah jew contest nii..hehhehe

utk contest ni, sy nk letak pic yg nii laaa..hehehe..



saya tag :

tarikh tutup penyertaan
6 disember 2011 yeaaa..

jom join rmai2..!!!


daaaaaaaaaaaaaa..................

contest sesimple wanny

salam semua..

hohohoho....byknye contest time cuti2 cmni...best jgak dpt luangkan msa free...
so kwn2 jom join 1 contest lg..

KLIK SINI  atau klik banner utk join yeaaa
simple jew contest nii aslkan anda berminat
utk taw yg selanjutnya, kwn2 yg len bleh tekan banner yeaa...
utk contest nii saya sediakan bbrp pic..xla cntik tp ok arr utk contest yeaa
arap2 dpt hadiah jgk cik wanny..hehehhe


pic yg nii aq syg sgt2... aq nk simpan jd kenangan..hehhe....sbb  first time aq pkai shawl...sbb tuee snap sna sni lpas abis mjlis...

 
ni plak aq nga member aq ...first time aq tgok smua gambar yg diamik...tup2 tgok bermacam ragam plak..so aq pom edit laaaa....suke tgok pic cmni..hihi
percutian sgt bermakna..aq pom edit laa pelbagai pic....sgt2 seronok..ni laaa hobi aq msa cuti..suke edit pic byk2...ni laa member2 aq yg amat bermakna..sme2 kemana2 jew..hihi..first time aq nga kwn2 pergi bercuti jauh ckit dri tmpt asl..
ni plak pic aq nga member2 yg len..member2 yg suke pergi jalan2 kemna2 aje..hehee... pic nii msa kitorg duk kt taman tengku anis..snap snap snap...aq pom amik laaa bbrp pic yg penting utk diedit...




pic yg ni plak aq bersama nga romate tersyg...aq suke edit pic kalu ad msa free...so, alang2 cuti, aq pom edit laa..pic nii diamik msa kitorg prgi bercuti raye deepa ari 2..sgt2 best

 ni pic yg kwn aq amik msa gna DSLR die punyer..first time nk try katenye..so, aq nga kwn2 jd model plak..cntik jgak pic yg diambil nga kamera DSLR kn..aq x edit pe2 pom tp lma jgak nk upload pic ni..ish3..hehe


pic nii yg paling syg..hehehe

ooooooooooooooooooooo ......byk plak dh letak pic dlm contest nii....sorry yeaa cik wanny, terlebih plak...excited sebenarnyea sebab nii laaa contest yg paling sy suke..hehehe..bleh edit pic...
ooooo bru perasan xde tarikh tutp kew...mybe akan beritahu kemudian...
sekian sje utk contest ini..


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................



segmen santai : BW bersama cik pjaz

salam semua...


klik banner utk join yeaa...
cuti2 cmni, borink jgak duk umah,
so, kwn2 jom join segmen cik pjaz
boleh jgak blogwalking kt blog2 kwn yg len
ape tggu lg jom join
tarikh ttup
12 november 2011 pkul 12 tgh mlm

sy tag


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

Wednesday, 9 November 2011

mudahnya kita jatuh CINTA!!!

salam semua....



dan terkadang kecintaan memelikkan kita,
mengapa mudah kita tertaut hati pada seseorang itu?

hanya pada pandangan pertama

dan dulu seorang adikku
selalu mengatakan itu padaku,

begitu mudahnya aku menyintai seseorang,
begitu juga dalam jalan dakwah ini.

kita akan mudah terjatuh cinta
banyak kali

cintaa pada mereka yang memberikan kita rasa faham ini
dan cinta kepada mereka yang kita berikan rasa faham ini

ia adalah tautan hati
yang sukar dimengertikan

perasaan yang sukar
dinukilkan dengan lukisan kita

begitulah besarnya erti cinta pada dakwah ini
ia menolak kehendak diri untuk memberi sebuah erti

jauh dirasakan dekat
sering bersama tidak mendatangkan kebosanan
ianya bahagia tiada tara!

ia mengajar erti untuk tidak berhenti dalam memberi
ia menolak diri untuk sentiasa mengorbankan diri
demi insan yang baru sahaja dikenali

kerana ikatan hati itu
bertahkik pada cinta Ilahi

(aku dan dia, mengalami rasa yang sama; mudahnya hati ini tertaut dan menyukai manusia.
Kerana itu, takutnya apabila dialirkan cinta itu pada yang bukan berhak)

kerana dakwah dan islam, sentiasa menyatukan hati kita,
menjadikan kita sentiasa jatuh cinta sesama kita
setiap masa

mudahnya dakwah ini menjadikan kita
untuk jatuh cinta!

kerana Allah : Dialah yang meng'allafkan hati2 kita!


وَأَلَّفَ بَيۡنَ قُلُوبِہِمۡ‌ۚ لَوۡ أَنفَقۡتَ مَا فِى ٱلۡأَرۡضِ جَمِيعً۬ا مَّآ أَلَّفۡتَ بَيۡنَ قُلُوبِهِمۡ وَلَـٰڪِنَّ ٱللَّهَ أَلَّفَ بَيۡنَہُمۡ‌ۚ إِنَّهُ ۥ عَزِيزٌ حَكِيمٌ۬ 
Dan (Dialah) yang menyatukan di antara hati mereka. Kalaulah engkau belanjakan segala (harta benda) yang ada di bumi, nescaya engkau tidak dapat juga menyatukan di antara hati mereka, akan tetapi Allah telah menyatu-padukan di antara (hati) mereka. Sesungguhnya Dia Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. ( Anfal: 63)

"Sesungguhnya di kalangan hamba-hamba Allah itu ada satu golongan,mereka bukan dari golongan para nabi ataupun syuhada',tetapi para nabi dan syuhada' mencemburui mereka,tempat mereka di sisi Allah s.w.t.Kata para sahabat,khabarkan kepada kami siapa mereka? Rasulullah S.A.W bersabda:"Mereka adalah satu kaum yang saling cinta-mencintai kerana Allah,bukan ada hubungan saudara-mara di kalangan mereka dan juga bukan kerana kepentingan.Demi Allah,di wajah mereka ada cahaya dan mereka di atas cahaya.Ketika manusia takut,mereka tidak takut.Ketika manusia bersedih,mereka tidak bersedih.Dan mereka berkata,sesungguhnya wali-wali Allah tidak takut dan tidak sedih."

p/s : nukilan dri iluvislam
daaaaaaaaaaaaaaaaaa...............

Tuesday, 8 November 2011

contest: blog ter-comel

salam semua..


tekan banner jika korang nk join jgak yeaa..
jom join rmai2 contest nii
tarikh tutup : 19/11/2011
hadiah menarik menanti anda!!!!!
melalui blog fatisya pinky
selamat mencuba...

sy tag:


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..................



segmen jom naikkan jumlah follower dengan mendadak

salam semua....

tengah2 cuti cmni, syok jgak kalu blogwalking kn..hehehe
so, aq pom join laaa segmen jom naikkan jumlah follower dgn mendadak melalui blog si purple violet 



kalau korang semua nak naikkan follower jgak, bleh laa join segmen nii
aq kn blogger yg baru, so, segmen cmni sesuai sgt utk aq kn
kalu nk join, tekan jew klik sini
aq tag blogger2 yg len;


daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....................



Sunday, 6 November 2011

jom request doodle

salam semua....

nak request doodle  dri cik tempe bleh??? hehhehe
kalu blogger2 yg len nk jgak..jom join rmai2...


klik jew banner utk join yea....
nanti kwn2 follow lahh blog cik tempe nii...
kalau bleh nk suh cik tempe buat prpuan yg pkai tudung yg pkai bju dress.., x kisah laaa dress cmne pom....hihi
so sy tag 3 org blogger yg len :

arap2 dpt yeaa...hihihi
tarikh tutup 10/11/2011 , 12.01am

daaaaaaaaaaaaaaaaaa..............


Saturday, 5 November 2011

entry malam raye korban

salam semua....

haiii reader2 semua...wtpe tgh2 mlm nii?? malam raye lg..hihihi...tgh wt ketupat lemang kew??
buat kuih byk2 yeaaa..mne taw kot2 aq g terjah umah korng kew...kuikui
tba2 nk update blog mlm nii tetapi xde story laa plakk..nk crite psal pe hahh?? 
bju raye korang cmne?? haaaa tba2 teringat plak psal bju raye aq nii...aiyakkk bikin aq tension n marah semacam jewww.huhuhu..ade ke ptt bju raye puasa aq bleh dipakai pada raye haji???
eeiiiii dh melampau btol laaa tukang jahit nii...lma kot aq hantar, x ciap2..arini bru aq  g amik, 2 pom x ciap smua, ade 1 helai lg...aq hntr sblm 
 puase lagi asenyee...skunk bru leh pkai ...aiyakkkk, relax laa yana, nk wt cmne, bru ade rezeki nk pkai...huhu

then, xyah pkir2..esk raye dh....relax sudaaaaa....

kite pergi ke crite len plak...crite ape yeaaa....aq pom xtaw nk wtpe mlm2 raye cmni..men games laaa, tgok crite laaa, layan fb laaa...smua dh buat...

duk relax2 nii, aq pom search arr mr.google...hehhehehhe
tup tup tup...ni yg aq dapat..
-
-
-
-
-












hehehhe....sebenarnye motif aq mlm nii just nk ucapkan selamat hari raye aidiladha aka raye korban aka raye haji...
pe2 pom aq mintak maaf laa kalu ade wt silap n salah yeaa selama berblogging nii, aq bkn pndai sgt pom...sje2 jew nk isi msa lapang...
cute x gmbar2 kt atas tueee.???...
hehehhee...
peace no war ^.^



daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Thursday, 3 November 2011

Owl Mega Giveaway!!

salam semua...

jom join GA!!


klik banner kalau nk join yea..!!

dh follow 1 hot shop n burning flames dh
pages pom dh like  dua dua dh...
arap bertuah yea..hihihi

saya tag:


daaaaaaaaaaaaaaaaa.....

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

salam semua...

jom join ramai2...
meluangkan msa dengan blogwalking..hihi



klik jew banner yg atas nii utk join yeaa....

saya tag kawan2 sy yg lain: 


daaaaaaaaaaaaaaaaa..........

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Tuesday, 1 November 2011

cuti deepa punyer pasal..

salam semua....

wauuuu lmanyer x bukak my blog, nasib baik x bersawang lagi...hehehehe..rindunyer, hihi. kali ini aq nk menulis berkaitan dgn cuti deepa. ini cuti deepa punyer psal laa nii!!!!!

taw x 26/10/2011 ari ape?? 2 laaa hari deepavali,...biar aq x smbut pom, ttp igt brooo...sempena deepavali punyer raya, aq n frenz (nadia n nabilah) diberi cuti yg panjang cikit dri kebiasaanye, so, praktikum pun x msuk jgak arr kn3...
start 25/10 lg kitorg cuti, so enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!

plan perancangan ni di bwah kesedaran sebenarnye tapi msih lg waras laa...hehehhe..

cuba tgok kt mne aq bercuti...



inilah tiket yg aq naik pada 25/10...dari kota bharu hingga kuantan...lama jgak laa perjalanan, sakit belakang aq, dah laa perjalanan wktu pagi kn..huhuhu

sampai di kuantan, kakak kpd member aq (nadia) jemput kitorg kt stesen dan terus pergi jalan2...aq kan giler jalan2 nii..  kitorg x blik rumah trus sbab jauh kn, so trus pergi jalan2 sekitar kuantan. pergi kt mall, pusing2 jelaa, al maklum laa xde bajet...kui3...pusing punyer pusing, makan punyer makan, then kitorg pergi plak kt tanjung lumpur....destinasi utk makan..hihihi



snap punyer snap pic byk2 sbb aq giler gambar..kihkihkih...tapi xleh upload byk2 arr kt cni, line kt cni slow cikit..huhuhu...wowowowow...letih sbenarnyer masa nii sbb bru trun dri bas kn tp xpe laaa...jalan punyer psal, malam tu kami blik umah trus tidoo...xleh tahan maaaaaa....mata semakin kuyu dh..lagipom esok kena bgun awal sbb perjalanan masih jauhhhh...hihi..nak taw  x destinasi kami sebenarnye kt cnii??

-
-
-
-
-
-
-
-
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...




sebenarnyer ni laa motif kami dtg kt cni, motif sgt..hehehhe...GAMBANG WATERPARK....
hahahahha...nk release tension laa katakn...fizikal n mental kitorg dh letih sepanjang prktikal, so ape lagi....trus arrr bikin plan yg munasabah jgak laaa..terigat kt someone plak bila sebut psal sabah..hehehe......biase lpas exam, trus cuti kan tetapi kitorg xleh cuti lg laa, kna smbg prktikal kembali, so nk hilangkn semua tension after exam arr nii..main air bezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz sgt3..kahkahkahkah







cikit2 sudah upload yeaa..lmbat mcam ciput..huhuhu
xpe laaa, yg penting aq bleh bkk jgak blog nii...borink ptg2 cmni xtaw nk wtpe...huhuhu...happy sgt2 kt cnii, mmg enjoy giler arrr main kt cnii...smua bnda dilupakan utk seketika...termasuk tutttttttttttttttttttttt...hihi..sorry dear, nk mrah sgt sebenarnye..kahkah...yg pastinyer ktorg beruntung sbb bwak sekali kad matrik pelajar ..dapat sale g2..hehehe..harga sebenar msuk dlm RM22...tetapi disebabkn kad matrik, kami diberi RM 18...untung g2 kan...so, len kali kpd pelajar2 ipt yg len yg mahu pergi kt cni, aq nasihatkan korang bwak laa kad matrik atau kad pelajar korang yea..nanti bleh sales..hihihi..macam shoping plak..

mandi punyer mandi, terjun punyer terjun, terjah punyer terjah semua tmpt sampaikn tmpt utk kanak2 pom kitorg join, seronok taw wlpom kanak2 punyer..hihihi...yg pasti mmg sehari arr duk dlm waterpark tuee...biar kasi puas dgn rm18 yg kitorg bayar tuee taw..main puas2 smpai x igt dunie, nasib baek ari yg baek, x panas, kalu x,, mmg terburn arr muka kitrg..huhu..ari ujan arr masa nii..hihihi

so, apabila keletihan melanda, kitorg pom berciap utk kuar laa, xkan nk tdo kt c2 plak kot kan..hihihi...






sempat lagi edit sbb aq suke mengedit pic..hihi
klik klik klik...snap snap snap...hihihi
yg pastinye ni dh berciap utk pulang dh laaa...letih kot main air, mcm kanak2 plak..hihi..tetapi really best...aq puas sgt2 dtg cni, dh lma nk mai tetapi xde peluang kot..huhuhu...biar duit abis pom tetapi tetap best..hihi

aq berterima ksih sgt2 kt kakak member aq sbb die laaa kitorg dapat dtg kt cni..stay kt umah die, makan lg...aduyaiiiii...byk jgak laa bantuan dri die,, really2 appreciate it..

keesokan arinyer, mmg x nak bgun arrr...abis skit belakang kitorg..ni msti angkat pelampung punyer psal,, brat sgt..hehehe

sblm kitorg blik pada ari jumaat, smpat lgi enjoy g tgok wayang crite real steel, besssstttt crite nii...nk taw tgok sdri yea...x larat nk crite kt cni..hihihi

pe2 pom terbaaeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkk punyer cuti kali nii, x penah dibuat oleh driku lg,,arap2 ade peluang lg utk bercti ke tmpat len plak yea...


yang pastinyer ni merupakan tiket utk blik dh laaa..hehehhe..bertarikh 28/10 pada pkul 10.30pm, ktorg pom brtolak pulang ke kota bharu...letihnyeeeee..ujan2 bez tdo kn kn...hehehe
setakat ini jew dlu yeaaaa....selamat membaca..


daaaaaaaaaaaaaaa